Termék részletek


Kipróbált Receptek

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Kipróbált Receptek
4 500 Ft
Hála Bornemissza Karolának, a Richelieu-pulyka erdélyi készítési módját most már bárki tudhatja, csak éppen kedvünk, időnk és hozzávalónk legyen a reprodukálásához. Leírja a nyúl- és libamájpástétomot, a citromos-tejfölös nyelvet, a bechameles roulade-ot, a narancsos tormát, vagy a boros-paradicsomos sauce-t. Talán más leírásokban is megtalálhatók ezek, de e könyv receptjeinek elkészítési módja, érzésem szerint, mégis egyedülálló. Mert a rizottót szinte minden szakácskönyv felsorolja, de olyat, hogy a rizst kockára vágott csontvelőben kell megpirítani, vagy hogy a nyúlhátát s egy libamájat először kevés borral megöntözve kell megsütni, vagy hogy a csirkét hogyan lehet tárkonyosan elkészíteni, vagy hogy milyen a májával, zúzájával és finoman tört mogyoróbéllel töltött törökös-magyaros csirke, vagy a Chocolade-consommé és a tormaparfait - mind megannyi ételraritás, íz-tűzijáték -- talán csak itt olvasható. - (Marosi Ildikó)
Harmadik kiadás
  • Tartalom
    Előszó 5
    Receptek 39
    Levesek, húsok, zöldséges ételek 41
    Torták, tészták, édességek 91
    Vegyes 133
    Idegen szavak és kifejezések 145
    Receptek betűrendes mutatója 149
  • Alcím
    Ajánlja: Marosi Ildikó
    Szerző/Szerkesztő
    Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola
    Kiadó
    Pallas-Akadémia könyvkiadó
    Kiadás éve
    Harmadik kiadás- 2007
    Kiadás helye
    Csíkszereda
    Nyomda
    Alutus Rt. Csíkszereda
    Oldalszám
    212
    Nyelv
    Magyar
    Kötéstípus
    ragasztott puha papírkötés
    Állapot
    ISBN
    973 8079 18 7
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    SZKRECEPTEK
    Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés