Termék részletek


Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése
3 500 Ft

Negyedik, javított és átdolgozott kiadás.

A könyv részletesen leírja a gyümölcslevek gyógyító hatását, a termesztett és vadon termő gyümölcsökből készíthető gyümölcslevek, gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok és a házi gyümölcsecet készítésének módjait.
A szerzők az egyszerű és könnyen megoldható módszereket, recepteket adják közre, hogy a házikertben termett gyümölcsök íz- és zamatanyagait, vitaminjait, ásványi anyagait, tápanyagait minél tovább megőrizhessük.

  • Tartalom

    Ajánlás 9
    A gyümölcslé és feldolgozása
    A gyümölcslé 13
    A gyümölcslé gyógyító hatásai 25
    A gyümölcslé mint szépítőszer 28
    Egyes gyümölcslevek különleges hatásai 29
    A gyümölcslé felhasználása a konyhában 30
    Milyen gyümölcsökből és zöldségekből készíthetünk üdítőitalokat? 35
    Gyümölcsök 35
    Zöldségek 42
    A gyümölcslékészítés műveletei és eszközei 44
    Válogatás, mosás 44
    A gyümölcs zúzása és pihentetése 45
    Lényerés 49
    A gyümölcslevek tisztítása 55
    Gyümölcslevel tartósítása 56
    A gyümölcslé tárolására szolgáló edények és lezárásuk 58
    A gyümölcslé hibái és betegségei 60
    Gyümölcslevek
    Almalé 65
    Szőlőlé 66
    Meggylé 66
    Ribiszkelé 67
    Szamócalé 67
    Málnalé 67
    A gyümölcslevek típusai 68
    Erjedésmentes gyümölcslevek 70
    Cukorral tartósított szörp 71
    Rostos gyümölcslevek (nektárok) 74
    Az előfőzött gyümölcsök zúzása, áttörése 76
    Turmixok 77
    Gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok, gyümölcsecetek
    Gyümölcsborok 81
    Az alkoholos erjedés 81
    A gyümölcsborok készítése 89
    Száraz, asztali gyümölcsborok készítése 101
    Édes gyümölcsborok készítése 103
    A gyümölcsborok kezelése 105
    Töltögetés 105
    A gyümölcsborok palackozása 110
    A gyümölcsborok hibái és betegségei 111
    A leggyakoribb borhibák 111
    A leggyakoribb borbetegségek 112
    Milyen gyümölcsborokat ismerünk? 115
    Almabor 115
    Szamócabor 116
    Ribiszkebor 117
    Köszmétebor 119
    Szederbor 120
    Meggybor 120
    Csipkebogyóbor 121
    Szilvabor 122
    Birsbor 122
    Áfonyabor 123
    Berkenyebor 123
    Bodzabor 123
    Borbolyabor 124
    Kökénybor 124
    Sombor 124
    A déligyümölcsök borai 124
    Egyéb borok 127
    Gyümölcspezsgők 128
    Alkoholos gyümölcsitalok 130
    Gyümölcsbólék 130
    Gyümölcslikőrök 132
    Fűszerezett gyümölcsitalok 135
    Gyümölcsecetek
    Az ecetes erjedés 139
    Gyümölcsecetek készítése 140
    Irodalom 143
  • Alcím
    Borkészítés egyszerűen - Üdítő üdítők - Zamatos ecetek
    Szerző/Szerkesztő
    Szabó Béla, Dobray Endréné
    Kiadó
    Mezőgazda Kiadó
    Kiadás éve
    2016
    Kiadás helye
    Budapest
    Oldalszám
    143
    Nyelv
    magyar
    Kötéstípus
    Fűzött kemény papírkötés, kiadói védőborítóval
    Állapot
    ISBN
    978 963 286 721 2
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    SZABODOBRA
    Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    180 g/db
Webáruház készítés