Termék részletek
Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése
Negyedik, javított és átdolgozott kiadás.
A könyv részletesen leírja a gyümölcslevek gyógyító hatását, a termesztett és vadon termő gyümölcsökből készíthető gyümölcslevek, gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok és a házi gyümölcsecet készítésének módjait.
A szerzők az egyszerű és könnyen megoldható módszereket, recepteket adják közre, hogy a házikertben termett gyümölcsök íz- és zamatanyagait, vitaminjait, ásványi anyagait, tápanyagait minél tovább megőrizhessük.
-
Tartalom
Ajánlás 9 A gyümölcslé és feldolgozása A gyümölcslé 13 A gyümölcslé gyógyító hatásai 25 A gyümölcslé mint szépítőszer 28 Egyes gyümölcslevek különleges hatásai 29 A gyümölcslé felhasználása a konyhában 30 Milyen gyümölcsökből és zöldségekből készíthetünk üdítőitalokat? 35 Gyümölcsök 35 Zöldségek 42 A gyümölcslékészítés műveletei és eszközei 44 Válogatás, mosás 44 A gyümölcs zúzása és pihentetése 45 Lényerés 49 A gyümölcslevek tisztítása 55 Gyümölcslevel tartósítása 56 A gyümölcslé tárolására szolgáló edények és lezárásuk 58 A gyümölcslé hibái és betegségei 60 Gyümölcslevek Almalé 65 Szőlőlé 66 Meggylé 66 Ribiszkelé 67 Szamócalé 67 Málnalé 67 A gyümölcslevek típusai 68 Erjedésmentes gyümölcslevek 70 Cukorral tartósított szörp 71 Rostos gyümölcslevek (nektárok) 74 Az előfőzött gyümölcsök zúzása, áttörése 76 Turmixok 77 Gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok, gyümölcsecetek Gyümölcsborok 81 Az alkoholos erjedés 81 A gyümölcsborok készítése 89 Száraz, asztali gyümölcsborok készítése 101 Édes gyümölcsborok készítése 103 A gyümölcsborok kezelése 105 Töltögetés 105 A gyümölcsborok palackozása 110 A gyümölcsborok hibái és betegségei 111 A leggyakoribb borhibák 111 A leggyakoribb borbetegségek 112 Milyen gyümölcsborokat ismerünk? 115 Almabor 115 Szamócabor 116 Ribiszkebor 117 Köszmétebor 119 Szederbor 120 Meggybor 120 Csipkebogyóbor 121 Szilvabor 122 Birsbor 122 Áfonyabor 123 Berkenyebor 123 Bodzabor 123 Borbolyabor 124 Kökénybor 124 Sombor 124 A déligyümölcsök borai 124 Egyéb borok 127 Gyümölcspezsgők 128 Alkoholos gyümölcsitalok 130 Gyümölcsbólék 130 Gyümölcslikőrök 132 Fűszerezett gyümölcsitalok 135 Gyümölcsecetek Az ecetes erjedés 139 Gyümölcsecetek készítése 140 Irodalom 143
-
Alcím Borkészítés egyszerűen - Üdítő üdítők - Zamatos ecetekSzerző/Szerkesztő Szabó Béla, Dobray EndrénéKiadó Mezőgazda KiadóKiadás éve 2016Kiadás helye BudapestOldalszám 143Nyelv magyarKötéstípus Fűzött kemény papírkötés, kiadói védőborítóvalÁllapot jóISBN 978 963 286 721 2Raktárkészlet VANCikkszám SZABODOBRAStátusz ÚJ  Tömeg 180 g/db
Kategóriák
- Újdonságok
- Antikvár könyvek
- Állatorvosi könyvek
- Biológia
- Családtörténet
- Dedikált könyvek
- Életmód, egészség, szépségápolás
- Építészet
- Erdészet, faipar
- Ezotéria, asztrológia
- Fantasy
- Filozófia
- Fizika
- Földrajz, csillagászat
- Gasztronómia
- Gyerekkönyvek
- Helytörténet
- Hobbi, szórakozás
- Idegen nyelvű könyvek
- Időszaki kiadványok
- Ifjúsági irodalom
- Informatika
- Irodalomtörténet, -elmélet, nyelvészet
- Jog
- Kémia
- Képregények
- Könyvrégiségek
- Környezetvédelem, természetvédelem, ökológia
- Közgazdaságtan, üzlet
- Lexikonok
- Matematika
- Mezőgazdaság
- Műszaki könyvek
- Művelődéstörténet
- Művészet
- Néprajz
- Orvosi könyvek
- Pedagógia, gyógypedagógia
- Pengős, ponyva
- Politika
- Pszichológia
- Sport
- Szépirodalom
- Szociológia
- Szótárak
- Tankönyvek
- Természetrajz
- Történelem
- Útikönyvek
- Útleírások
- Vadászat, halászat
- Vallás
- Játék, ajándék
- Térképek
- Új kiadványok
Termékajánló