Termék részletek


A nyugati és keleti vallások lélektanáról

Raktárkészlet: VAN
A nyugati és keleti vallások lélektanáról
5 500 Ft
 • A vallás problémája központi helyet foglal el Jung életművében. E kötet olyan, főként érett korában született munkáit tartalmazza, melyek kifejezetten vallási kérdéseket tárgyalnak. Tanulmányaiban feltárja a különböző nyugati és keleti vallások alapját képező egyetemes ősi elképzeléseket, az emberi léleknek az istenihez való viszonyát előre mintázó archetípusos tartalmakat.

  Korunkban, amikor sokan elveszítették kapcsolatukat a hagyományos vallási formákkal, s vallási téren nagyfokú elbizonytalanodás mutatkozik, a Jung által közvetített újfajta szemlélet ismét utat nyithat a vallásos értékek mélyebb megértéséhez. A szerző tudós létére maga is mélyen hívő ember volt, s távol áll tőle, hogy a vallásos hit transzcendens tartalmait pszichológiai összefüggésekre próbálja egyszerűsíteni. Vizsgálódása középpontjában a hívő ember és annak a numinózussal való kapcsolat erőterében végbemenő lelki fejlődése áll. A keresztény gondolkodás történeti fejlődését érintő elemzései megvilágítják a modern nyugati kultúra kialakulásának lélektani-szellemi hátterét.

  Első ízben jelenik meg Magyarországon az az életműsorozat, amely lényegében Jung valamennyi fontos munkáját eredeti formájában tartalmazza. A Scolar Kiadó 21 kötetesre tervezett sorozata izgalmas szellemi kalandot kínál: a lélektan tudományában való elmélyedést, egy nagyformátumú egyéniség megismerését, s remélhetően ezeken keresztül az olvasók gondolkodásmódjának kiszélesedését, önismeretének bővülését. Ezek a kötetek mind önállóan, mind egymással összefüggésben izgalmas olvasmányoknak ígérkeznek.

 • Szerző/Szerkesztő
  Carl Gustav Jung
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2018
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Kner Nyomda
  Sorozat
  C.G. Jung összegyűjtött munkái 11.
  Oldalszám
  672
  Fordító
  dr. Pressing Lajos
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  978 963 244 908 1
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  JUNGICAG
  Tömeg
  1,2 kg/db
Webáruház készítés