Termék részletek


A Bálint-csoportok gyakorlati kérdései

Raktárkészlet: 1 db
A Bálint-csoportok gyakorlati kérdései
1 500 Ft
 • Dr. Bálint Mihály 1896. december 3-án Budapesten született. Orvosi diplomát is itt, filozófiai doktorátusát pedig Berlinben kapta. Pszichoanalitikus kiképzését Hans Sachs-nál és Ferenczi Sándornál szerezte meg.1939-ben Angliába emigrált és a háború után a londoni Tavistock Klinikán folytatta és tökéletesítette Budapestenmegkezdett munkáját.

  1970. december 31-én hunyt el.

  A gyógyítás és gyógyulás előfeltétele a jó orvos-beteg kapcsolat. Azt, hogy ebben a kapcsolatban az orvos gyógyszerként hat és beavatkozása éppúgy elégtelenül vagy túladagolható, mint bármely orvosság, tudományos szinten elsőként Bálint Mihály és csoportja dolgozta ki. Módszerük nem esetelemzés, hanem az orvos és beteg személyes kapcsolatának feltárása a pszichoanalízis elméleti alapjainak felhasználásával.

  A kötet, amely nagyrészt előadások gyűjteménye, a Bálint-csoportmunka gyakorlati kérdéseivel foglalkozik. Szerzői kiváló európai elméleti és gyakorlati szakemberek, akik szívesen ismertetik a csoporttechnika módszereit, problémáit és eredményeit.

 • Alcím
  Kapcsolati diagnosztika. Kapcsolati terápia
  Szerző/Szerkesztő
  B. Luban-Plozza, H. H. Dichhaut
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  1986
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Széchenyi Nyomda Győr
  Oldalszám
  160
  Fordító
  Császár Gyula, Schnell Endre, Szatmári Marianna
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  ragasztott puha papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 241 529 9
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  BALINTCSOP
  Tömeg
  275 g/db
Webáruház készítés