Termék részletek


Titkos történetünk

Raktárkészlet: NINCS
Titkos történetünk
1 500 Ft
 • A napi és a közelmúlt történelmi mozzanataira érzékenyen figyelő szerző a nemzeti históriának a letűnt rendszer ideológiai és politikai torzításai által meghamisított eseményeit deríti fel és tárja valóságos jelentőségében az olvasó elé. A szerző a kulcsfontosságú eseményekre, fordulópontokra és kulcsszereplőkre koncentrál.

  Feleleveníti az erdélyi Horea-Closca lázadás magyarirtó, emberi képzeletet felülmúló vérfürdőit, az 1848-as szabadságharcban a szerb martalócok által végrehajtott öldökléseket, Károlyi Mihály hírhedt szerepét az első világháború utáni magyar történelemben, Bandholz tábornok szerepét a Tanácsköztársaság utáni román megszállás idején; az ötvenes évek egyik jelentős parasztszervezkedését, a békéssámsoni összeesküvő parasztfiatalok történetét és Kós-Konduktorov Leó 1956-os magyarországi ENSZ-nagykövet históriáját.

  A könyvet hiteles, igen régen vagy soha nem publikált dokumentumok, személyes beszélgetések, vallomások, oldott és érdekfeszítő stílus teszik a politikai publicisztika olvasmányos kiadványává.

  Sárga papírra nyomtatva!

 • Szerző/Szerkesztő
  Domonkos László
  Kiadó
  Zrínyi Kiadó
  Kiadás éve
  1994
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Zrínyi Kiadó Fényszedőüzeme
  Oldalszám
  264
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  Ragasztott papírkötés
  Állapot
  Jó. A ragasztás néhol elengedett
  ISBN
  963 327 237 8
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  DOL
  Tömeg
  350 g/db
Webáruház készítés