Termék részletek


Szivárványbontás

Raktárkészlet: 1 db
Szivárványbontás
5 000 Ft
 • Igaza van Keatsnek, és Newton valóban megfosztotta szépségétől a szivárványt, amikor a fehér fényt színekre bontotta? Dawkins szerint nem, hiszen Newton kulcsot adott a modern csillagászathoz, éppenhogy költészetet lehelt a kozmológiába. A rejtélyek nem veszítik el költői varázsukat azzal, hogy megfejtik őket: a megoldás sokkal szebb, mint a talány, és mélyebb rejtélyeket fed fel.

  Richard Dawkins e világszerte nagy sikert aratott könyvében napjaink legfontosabb tudományos területeivel foglalkozik, az asztronómiától és a genetikától a nyelvészeten át a virtuális valóságig, összevetve őket az emberiség olthatatlan vágyával a csodákra. A kötet brilliáns összefoglalása annak, hogy mi is a tudomány (én mi nem az); nemcsak hasznos és érdekes, de éppoly emelkedett is lehet, mint a költészet.

  Richard Dawkins 1941-ben született Nairobiban, az Oxford University tanára. Napjaink egyik legmeghatározóbb tudósának számos könyve jelent meg magyarul is, például Az önző gén, A hódító gén, A vak órásmester és a Folyam az Édenkertből.

 • Alcím
  Tudomány, szemfényvesztés és a csoda igézete
  Szerző/Szerkesztő
  Richard Dawkins
  Kiadó
  Vince Kiadó
  Kiadás éve
  2001
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Szekszárdi Nyomda Kft.
  Oldalszám
  326
  Fordító
  Kertész Balázs
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  Fűzött kemény papírkötés.
  Állapot
  ISBN
  963 9323 31 4
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  RD02
  Tömeg
  620 g/db
Webáruház készítés