Termék részletek


Százezer berber orvosa voltam

Raktárkészlet: VAN
Százezer berber orvosa voltam
1 500 Ft

Néhány színes fényképpel. A könyv végén egyetlen kissé szakadt lap van.

 • Egy francia orvos, aki egy világvárosból egyszer csak áttelepült Marokkó földjére, számol be megdöbbenéséről, reakcióiról, elmélkedik az ottani életről, szokásokról, gyógymódokról a lehető legtárgyilagosabban, minden hátsó gondolat nélkül.

  Mindent hűségesen fest le. A hivatásáért rajongó, francia neveltetésű, de magyar származású orvos három esztendő folyamán minden idejét a Közép-Atlasz igen nagyszámú betegeinek és sebesültjeinek szentelte, ott ahol a berber lakosság változatlanul követi ősi szokásait. Egyszerű pásztortól kezdve gazdag kereskedőig a berber teljes bizalommal fordul orvoshoz.

  Veszélyes utakon, éjjel-nappal készenlétben, de modern orvosi felszerelések nélkül járta körzetét, küzdve a különféle afrikai betegségek ellen. Helytállásával kivívta a megtisztelő "marabu" címet, a berberek  "varázsló orvosa" lett. Megértette és átélte problémáikat - és így a százezer berber között védelmet nyert a függetlenségi harcok feszült légkörében is. Kalandos útjait, orvosi munkájának tapasztalatait, személyes élményeit a különféle népszokásaikról igen hangulatosan tárja fel könyvében.

   

 • Szerző/Szerkesztő
  Dr. Nicolas Dobo
  Kiadó
  Kozmosz
  Kiadás éve
  1968
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Kossuth Nyomda
  Sorozat
  Kozmosz könyvek
  Oldalszám
  160
  Fordító
  Majtényi Zoltán
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött puha papírkötés
  Állapot
  Jó.
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  BODO
  Tömeg
  160 g/db
Webáruház készítés