Termék részletek


Solymász voltam a Hortobágyon

Raktárkészlet: 0 db
Solymász voltam a Hortobágyon
4 500 Ft

A szerző fekete/fehér és színes illusztrációival.

 • A régi Nimródban gyakran publikáló szerző a gyakorlati solymászat egyik legjelesebb, nemzetközi képviselője. Az elveihez mindig hű, a nehéz időkben is helytálló "fenegyerek" szinte egész életét kedvenceinek, "vadásztársainak" szentelte, s ezáltal kivételes szaktudásra tett szert.

  Az évtizedekkel ezelőtt közreműködésével készült klasszikus természetfilmek, mint például a "Gyöngyvirágtól lombhullásig" ragadozó madár szereplői ma is ámulatba ejtik a nézőt. Az állatokkal való helyes bánásmód első tapasztalatait Fegyverneken, ősi családi birtokán szerezte. Ez a vidék a Lelovich család révén vált ismertté a nemzetközi solymászéletben.

  Lelovich György jellegzetes stílusban megírt kiváló solymászati szakkönyve egyben szórakoztató olvasmány, amely életének legaktívabb szakaszát eleveníti fel, bepillantást enged a magyar puszta világába is. A szerző által készített eredeti rajzok különösen élvezetessé teszik ezt a ritka könyv csemegét, melynek megjelenését Lelovich György már nem élhette meg, de talán büszkén olvassa majd régen papírra vetett sorait az örök solymászmezőkön, egykor elvesztett madarai társaságában.

  Galántai Lelovich György (Fegyvernek 1913. július 17 - 1993)

  Bagyura János előszavával.

 • Szerző/Szerkesztő
  Lelovich György
  Kiadó
  Nimród Alapítvány
  Kiadás éve
  1997
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Nalors Grafikai Kft. Vác
  Oldalszám
  105
  Illusztrátor/fotós
  Lelovich György
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 9027 065
  Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  LELOV
  Tömeg
  410 g/db
Webáruház készítés