Termék részletek


Rickettsiák és chlamydiák okozta betegségel

Raktárkészlet: 1 db
Rickettsiák és chlamydiák okozta betegségel
500 Ft
 • Az emberek és állatok számos megbetegedésének kóroktanában szerepet játszó rickettsiák már évtizedek óta az érdeklődés középpontjában állnak, és intenzív kutatás tárgyai. A Föld különböző területein e mikroorganizmusok által okozott fertőzések  számos természetes góca fordul elő. Ezek a gócok különböző tényezők hatására elősegíthetik a fertőzésnek a világ más területeire való elterjedését. A csoportba tartozó mikroorganizmusok által előidézett fertőzések váratlan megjelenésének potenciális veszélye állandó készenlétet igényel, ezért meg kell teremteni a specifikus diagnosztika és a gyógykezelés lehetőségét, valamint a megelőzés módszereinek kidolgozását.

  A jelenlegi munka célja e mikroorganizmusok - amelyeket a Bergey-féle könyv 8. kiadásának új osztályozása szerint Rickettsiák elnevezéssel a 18. csoportba soroltak - biológiai tulajdonságainak, az általuk okozott betegségek felismerésének és gyógyításának rövid ismertetése.

  A fordító (Dr. Bodon László) a kéziratot néhány, az utóbbi években megismert chlamydiák okozta betegségek ismertetésével kiegészítette, amelyet a könyv végén eltérő szedéssel különítettünk el.

 • Szerző/Szerkesztő
  Woyciechowska, S. - Frygin, C.
  Kiadó
  Mezőgazdasági Kiadó
  Kiadás éve
  1982
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Franklin Nyomda
  Oldalszám
  166
  Fordító
  Dr. Bodon László
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 231 362 3
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  SWCF01
  Tömeg
  440 g/db
Webáruház készítés