Termék részletek


Kódkönyv

Raktárkészlet: 1 db
Kódkönyv
3 000 Ft

Fekete/fehér fényképekkel és ábrákkal.

 • A rejtjeles kommunikáció egyidős az emberiséggel. Ez a rögeszmés titkolódzás az idők folyamán drámai hatással volt a háborúk kimenetelére, birodalmak sorsára és egyéni életekre egyaránt. A nagy Fermat-sejtés szerzőjének új könyve számos kódrendszer matematikai, nyelvészeti és technológiai leírásán, valamint a mögöttük rejtőző nem mindennapi egyéniségek bemutatásán keresztül követi nyomon a rejtjelezés és rejtjelfejtés lebilincselő történetét az ókori Görögország katonai kémkedésétől a modern számítógépes titkosírásig.

  Részletesen elmeséli többek között Mária skót királynő esetét, aki saját titkosírásának csapdájába esett, és életével fizetett. Bemutatja a furcsa történetű Beale-kódot, amely a 19.században Virginiában elásott, és máig elő nem került aranykincs titkos rejtekhelyét írja le, és megismertet azokkal a nagyszabású rejtjelező és rejtjelfeltörő erőfeszítésekkel, amelyek a két világháború végkimenetelét befolyásolták. A rendkívül szerteágazó kérdéseket élvezetes stílusban boncolgató könyv egyszer s mindenkorra megváltoztatja a történelem mozgatórugóiról alkotott nézetünket, és hatására komolyan elgondolkodhatunk: vajon a legutóbb elküldött e-mailünk tartalma mennyire maradt titkokban?

  Simon Singh könyve 2000-ben elnyerte az olasz Cortina-Ulisse Európai Díjat, melyet kétévenként ítélnek oda a legjobb európai tudományos témájú, ismeretterjesztő könyvnek.

 • Alcím
  A rejtjelezés és rejtjelfejtés története
  Szerző/Szerkesztő
  Simon Singh
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  1999
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Gyomai Kner Nyomda Kft.
  Oldalszám
  399
  Fordító
  Szentgyörgyi József
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  978 963 530 525 7
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  KODK
  Tömeg
  620 g/db
Webáruház készítés