Termék részletek


Keserű ifjúság I-II.

Raktárkészlet: VAN
Keserű ifjúság I-II.
1 800 Ft
 • A szerző 18 éves leventeként került szovjet fogságba, ahol egykorú társaival együtt a front haditörvényszéke tíz évi szabadságvesztésre ítélte, és rövidesen Magyarországról kiszállították a Szovjetunióba. Ott megkezdődött kálváriája a büntetőtáborok világában: Ukrajnában, Észak-Uralban, majd pedig Kazahsztán északi vidékén.

  A fiatalember a testi-lelki szenvedések poklában sem vesztette el a külvilág iránti érdeklődését. Élénk figyelemmel kísérte a körülötte zajló eseményeket. Az orosz nyelv gyors elsajátítása után sok érdekes ember elbeszéléseit rögzítette emlékezetében.

  A lágerek világában döntő jelentőségű volt Szolzsenyicinnel, a később Nobel-díjas íróvá lett rabtársával való ismeretsége, aki segített tájékozottságát elmélyíteni az orosz irodalomban.

  A szovjet valóság megismerésén kívül mindig kereste a lágerekben a magyarokkal vaó találkozás lehetőségét, hiszen a soknemzetiségű táborokban élményszámba ment honfitársakkal elbeszélgetni, és a ködbevesző haza emlékeit feleleveníteni.

  Rózsás Sándor munkája a szibériai kényszermunkatáborokban eltöltött kilenc év naplószerű feldolgozása. Mindvégig izgalmas olvasmány, meggyőző erejű dokumentum.

  Alekszandr Szolzsenyicin rendhagyó előszavával. A szöveget az eredeti napló alapján gondozta és új kéziratrészekkel kiegészítette Tóbiás Áron.

  I. kötet:303 o. 345 g.

  II. kötet:443  o. 390 g.

 • Szerző/Szerkesztő
  Rózsás János
  Kiadó
  Szabad Tér Kiadó
  Kiadás éve
  1989
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Alföldi Nyomda
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  Ragasztott papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 7810 11 0
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  KES
Webáruház készítés