Termék részletek


India titkai

Raktárkészlet: NINCS
India titkai
2 000 Ft
 • Ez a könyv a leleplezés regényének készült, s a megtérés regénye lett belőle, lehetetlenül izgalmas útleírás, valóságos és szellemi értelemben egyaránt. Azt az utat mutatja be, amelyet végig kell járnia annak, aki egy misztikus világ titkait kutatja. Paul Brunton angol újságíró, akit a hitetlensége vitt Indiába, le akarta leplezni a csalók, szemfényvesztők, mágusok, jógik, fakírok trükkjeit. Utazása során hihetetlen varázslatokkal, hajmeresztő mágiákkal, fakírmutatványokkal szembesült, ám csalásra sehol sem bukkant. Nem csupán a mutatványok valódiságáról győződik meg, hanem megérzi az indiai bölcsesség mélységét is, amelyet a rohanó és  felületes európai ember nem vehet észre. Brunton Indiában marad, s egy remete-jógi-maharisi tanítványául szegődik, hogy hosszú éveken át aszkéta életmódot folytatva más emberként térjen vissza Európába.

  Baktay Ervin, a fordító így ír Brunton módszeréről: "Jellegzetesen nyugati és modern látással és gondolkodással veszi bonckés alá a Kelet szellemiségének különféle jelenségeit. Nem hajlandó hinni mást, csak amit lát, amit megtapinthat. Hitetlen Tamás, mint a Nyugat mai embere általában. És éppen ezért megszívlelendő és komolyan értékelhető az, amit végül fölfedez és megismer."

  A harmincas évek végén a könyv három kiadásban is megjelent a Rózsavölgyi és Tsa kiadásában,  Baktay Ervin fordításában.

 • Szerző/Szerkesztő
  Paul Brunton
  Kiadó
  Sorger Kolon Ltd.
  Kiadás éve
  1991
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Dürer Nyomda Gyula
  Sorozat
  Keleti misztika
  Oldalszám
  492
  Fordító
  Baktay Ervin
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  ragasztott puha papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  967910 22 0 3
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  PB3
  Tömeg
  400 g/db
Webáruház készítés