Termék részletek


Humor a tudományban

Raktárkészlet: 1 db
Humor a tudományban
2 800 Ft
 • A humor tudományáról sok mű született már, ám a tudomány humoráról most jelenik meg első ízben átfogó munka. Már maga az alapötlet is érdekes, hiszen hajlamosak vagyunk úgy vélni: a tudományok művelői komoly arcú, szakállas tudósok, akik sosem mosolyognak - hacsak azért nem, mert éppen róluk írnak tanulmányt. Beck Mihály könyvéből azonban kiderül, hogy a tudomány nagyon is emberi dolog, ahol mindig van min nevetni: ironikus díjakon, humoros koholmányokon, a tudományos elnevezések vicces vonatkozásain, esetleg bolondos vagy képtelen találmányokon, szabadalmakon.

  A Humor a tudományban nemcsak azért fontos könyv, mert a tudomány új, közvetlenebb oldalát mutatja meg, hanem azért is, mert tréfás történeteivel, tanulságos anekdotáival közelebb hozza az olvasóhoz a tudósok távolinak, merevnek hitt világát. S ha egy világot vonzónak találunk, az érdeklődést ébreszt bennünk; a tudomány iránt érdeklődni pedig jó dolog, sőt -ahigy azt olvasás közben megtapasztaljuk - kifejezetten szóarkoztató.

  Tartalom

  Előszó / 9;   1. A humor természetrajza / 9;   2. A tudomány humorának irodalma / 45;   3. A humoros (ironikus) tudományos díjak / 59;  4. Koholmányok és tréfás közlemények / 75;    5. Anekdoták, érdekes és humoros történetek / 95;   6. Humor a tudományos elnevezésekben / 119;   7. Érdekes, képtelen és bolondos találmányok / 125;   8. Vegyes érdekességek / 143;   9. A tudomány tragikomédiája / 165;   10. Függelék / 185;   Névmutató / 201

 • Szerző/Szerkesztő
  Beck Mihály
  Kiadó
  Akadémiai Kiadó
  Kiadás éve
  2010
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Akadémiai Nyomda
  Sorozat
  Új polihisztor
  Oldalszám
  206
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  Ragasztott papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  978 963 05 8869 0
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  BECKM
  Tömeg
  235 g/db
Webáruház készítés