Termék részletek


Hegyi őrület

Raktárkészlet: NINCS
Hegyi őrület
6 000 Ft

 Színes fényképekkel.

 • Mi történt valójában 1996 májusában a Mount Everesten? Hegymászó-tragédia soha azelőtt nem kavart annyi érzelmet és indulatot, nem vetett fel oly sok fájó, kínzó kérdést. A csúcstámadás napján sokan tolongtak a hegyen, nehezen haladtak fölfelé a Délkeleti-gerincen, melyen 1953-ban Edmund Hillary és Tenzing Norgaj elsőként jutott fel a csúcsra. Túl későn indultak vissza, nem vették észre a készülő hóvihar első jeleit...

  Kivételes helyzetben van az az olvasó, aki Jon Krakauer Ég és jég című könyve után most a Hegyi őrület-et veszi a kezébe. Két könyv, kétféle gondolkodásmód, kétféle válasz ugyanazokra a kérdésekre. És miközben szorongva és meghatottan követi a szereplők sorsát, s kétségbeesetten próbálja megérteni a történteket, rá kell döbbennie: a hegyen nem lehet pénzért megvenni a diadalt. Aki üzletet akar csinálni az Everest megmászásából, az előbb-utóbb súlyos kérdésekkel szembesül.

  Lenyűgöző, üdítően világos, olykor fájóan őszinte írás... Bukrejev a józan ész ellenére cselekedett: a halálos veszéllyel dacolva több társa életét sikerült megmentenie... (The New York Times Book Review)

  Anatolij Bukrejev a világ egyik legkitűnőbb hegymászója, huszonegy alkalommal állt a világ legmagasabb hegycsúcsain. 1996 májusában, az Everesten rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor több társát mentette meg a biztos haláltól. 1997. december 25-én Nepálban egy lavina örökre elsodorta.

 • Alcím
  Az 1996-os Mount Everest-i tragédia más szemszögből
  Szerző/Szerkesztő
  Anatolij Bukrejev - G. Weston Dewalt
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2002
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Gyomai Kner Nyomda
  Sorozat
  Veszélyes övezet
  Oldalszám
  314
  Fordító
  Ifj. Vitray Tamás
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  9 789635 305438
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  BUK
  Tömeg
  600 g/db
Webáruház készítés