Termék részletek


Erkel Ferenc művei és korabeli történetük

Raktárkészlet: 1 db
Erkel Ferenc művei és korabeli történetük
1 400 Ft
 • A magyar zenetudományi kutatás már több ízben tett kísérletet az Erkel-életmű jegyzékbe foglalására. Ezek a kísérletek többnyire torzók maradtak: egyrészt számos olyan Erkel-műről tudunk, melyről csak korabeli híradás maradt fenn, de maga a zenemű elkallódott vagy lappang, másrészt a régebbi műjegyzékek megelégedtek a művek regisztrálásával és nem adtak teljes összefoglalást a különböző kiadásokról, azok változatait nemigen vették figyelembe.

  Legány Dezső műjegyzéke a kutatás jelenlegi állása szerint teljesnek mondható; tartalmazza mindazokat az opuszokat, melyek a régebbi jegyzékek óta előkerültek. Közli a teljes kiadványlistát, ismerteti a kéziratokat.

  De nem elégszik meg a száraz filológiai adatközléssel: a szerző kutatásai kiterjedtek az Erkel-művek keletkezéstörténetére és sorsára is. Bemutatja a premierek sajtó- és közönségvisszhangját, az operák külföldi és vidéki előadási kísérleteinek történetét és azt is vizsgálja: mennyiben volt részük a mester fiainak, az ún. "Erkel-műhelynek" a művek létrejöttében.

  Ezáltal a kötet nemcsak a magyar zenetörténeti kutatás nélkülözhetetlen segédkönyve, de számot tarthat a széles nagyközönség érdeklődésére is.

 • Szerző/Szerkesztő
  Legány Dezső
  Kiadó
  Zeneműkiadó
  Kiadás éve
  1975
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Zeneműnyomda
  Oldalszám
  138
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  Fűzött puha papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 330 061 4
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  LD01
  Tömeg
  260 g/db
Webáruház készítés