Termék részletek


Egy test, két lélek

Raktárkészlet: NINCS
Egy test, két lélek
3 800 Ft
 • Jeffrey Eugenides Detroitban (USA) született 1960-ban, görög származású szülők harmadik fiaként. Első regénye a Virgin Suicides (Ártatlan öngyilkosságok) 1993-ban jelent meg, több nyelvre lefordították, mozifilm is készült belőle.

  Az Egy test, két lélek 2003-ban Pulitzer-díjat kapott, és több mint egy évig szerepelt az amerikai és az európai toplistán. "Láttam rajta, hogy tudja. Tudja, mi vagyok, ahogy hirtelen én magam is rájöttem, mi vagyok, hogy nem lány vagyok, hanem valami a lány és a fiú közt." Mi történik akkor, ha egyetlen családi örökségként egy hibás gén rejtőzik bennünk? Egy gén, mely elindul Kis-Ázsia ligeteiből, átkel a nyugodt Atlanti-óceánon és a háborgó XX. századon, majd megérkezik a hatalmas Amerika kohóiba, s végül a század epilógusának színpadára, az eggyéosztott Berlinbe. Egy gén, amely átszörföl az évszázadon, miközben ott bujócskázik az ember legbensejében, felforgat és helyre tesz, kalanddá varázsol és elsimít, titkosít és elmagyaráz... mindent?

  Pikareszk krónika és családregény, a század gyermekének vallomása, anekdotafüzér és kíméletlen önanalízis - ezeknek összesége az, amit most a kezében tart az olvasó.

 • Alcím
  Egy lánynak született fiú története
  Szerző/Szerkesztő
  Jeffrey Eugenides
  Kiadó
  Tericum
  Kiadás éve
  2005
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Dürer Nyomda Kft.
  Oldalszám
  558
  Fordító
  Kovács Kristóf
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés, kiadói papír védőborítóval
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 9633 04 6
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  JEU
  Tömeg
  755 g/db
Webáruház készítés