Termék részletek


Budapest elárulva

Raktárkészlet: 1 db
Budapest elárulva
3 000 Ft

Fekete/fehér fényképekkel és dokumentum másolatokkal.

ISBN szám nem látható.

 • "Nem sokkal a második világháború után a győztes nagyhatalmak abban állapodtak meg, hogy a legyőzöttekkel szövetséges kelet-közép-európai országokban közösen ellenőrzik a demokratikus államok létrejöttét, működését.

  Hogyan történhetett meg mégis, hogy ezek az országok évtizedekre szovjet gyarmattá váltak, s a beígért demokratikus kormányok helyett véres moszkovita baloldali diktatúrák regnáltak földjükön a közelmúltig? Gorka Pál volt politikai elítélt, Gorka Sebestyén nemzetbiztonsági főtanácsadó édesapja a háború utáni évek Magyarországán fiatal építészként, a magyar ellenállási mozgalom tagjaként, majd ávós, ÁVH-s börtönöket megjárt életfogytiglanos elítéltként, tapasztalatait évtizedeken át tartó kutatásokkal bővítve elegendő információt gyűjtött ahhoz, hogy e kérdésre egy lényegi aspektusból hiteles választ adjon." (Schöpflin György bevezetője)

 • Alcím
  Egy volt politikai fogoly beszámolója. Hogyan árulták el a Magyar Ellenállási Mozgalmat az oroszoknak? A szovjet "hálózat" áldozatai Magyarországon
  Szerző/Szerkesztő
  v. Gorka Pál
  Kiadó
  E+P
  Kiadás éve
  2002
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Váci Nyomda Kft.
  Oldalszám
  228
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  Fűzött kemény papírkötés, kiadói papír védőborítóval
  Állapot
  Újszerű állapotban
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  GORKA
  Tömeg
  365 g/db
Webáruház készítés