Termék részletek
Az almatárolás biológiai alapjai
Az almatárolás biológiája az almatermésűek morfológiai felépítésén, sajátos, klimatérikus légzésváltozással jellemezhető érésmenetén, a hűtött és megváltoztatott összetételű légtérben tanúsított utóérésén alapul. E gyümölcsöknél az érési folyamatok jól érzékelhetően indulnak meg, amelyeknek teljes lefutását azonban tárolástechnológiai eszközökkel lassítani lehet. Miközben arra törekszünk, hogy az alma- vagy körte- utóérését lelassítsuk, a gyümölcs életében olyan változások tűnnek elő, amelyekkel a fogyasztó csak véletlenszerűen találkozik.
A tárolás alatt jelentkező, nem parazitás eredetű káros elváltozások az úgynevezett élettani betegségek komoly kockázatot jelentenek az almatermesztők számára. E betegségek, ha egyszer már jelentkeztek, nem gyógyíthatók. Leküzdésük tehát kizárólag a megelőzésre szoritkozik, és mivel kialakulásuk okát a biológiai rendellenességekben kell keresnünk, tisztában kell lennünk az alma tárolás alatti, illetve az előtti életével.
A tárolásbilógia az almáskertekben kezdődik, a gyümölcs előélete döntő tényező a tárolás sikerében. Az almatermesztők szerte a világon arra törekszenek, hogy jól tárolható almát állítsanak elő, hiszen egész évi munkájuk ellenértékét majd csak a következő év tavaszán - nyarán realizálhatják.
E könyvben foglalt alapismeretek átadásával a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező gyümölcstermesztőket és tárolási szakembereket kívánjuk szolgálni.
A tárolás alatt jelentkező, nem parazitás eredetű káros elváltozások az úgynevezett élettani betegségek komoly kockázatot jelentenek az almatermesztők számára. E betegségek, ha egyszer már jelentkeztek, nem gyógyíthatók. Leküzdésük tehát kizárólag a megelőzésre szoritkozik, és mivel kialakulásuk okát a biológiai rendellenességekben kell keresnünk, tisztában kell lennünk az alma tárolás alatti, illetve az előtti életével.
A tárolásbilógia az almáskertekben kezdődik, a gyümölcs előélete döntő tényező a tárolás sikerében. Az almatermesztők szerte a világon arra törekszenek, hogy jól tárolható almát állítsanak elő, hiszen egész évi munkájuk ellenértékét majd csak a következő év tavaszán - nyarán realizálhatják.
E könyvben foglalt alapismeretek átadásával a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező gyümölcstermesztőket és tárolási szakembereket kívánjuk szolgálni.
-
Szerző/Szerkesztő Kállay Tamás, Rozsnay ZsuzsannaKiadó A Mezőgazda Kiadó és a Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató és Fejlesztő Közhasznú Társaság közös kiadásaKiadás éve 2010Kiadás helye BudapestOldalszám 207Nyelv MagyarKötéstípus fűzött kemény papírkötésÁllapot JóISBN 978 963 286 569 0Raktárkészlet VANCikkszám ALMABIOSZStátusz ÚJ  Tömeg 740 g/db
Kategóriák
- Újdonságok
- Antikvár könyvek
- Állatorvosi könyvek
- Biológia
- Családtörténet
- Dedikált könyvek
- Életmód, egészség, szépségápolás
- Építészet
- Erdészet, faipar
- Ezotéria, asztrológia
- Fantasy
- Filozófia
- Fizika
- Földrajz, csillagászat
- Gasztronómia
- Gyerekkönyvek
- Helytörténet
- Hobbi, szórakozás
- Idegen nyelvű könyvek
- Időszaki kiadványok
- Ifjúsági irodalom
- Informatika
- Irodalomtörténet, -elmélet, nyelvészet
- Jog
- Kémia
- Képregények
- Könyvrégiségek
- Környezetvédelem, természetvédelem, ökológia
- Közgazdaságtan, üzlet
- Lexikonok
- Matematika
- Mezőgazdaság
- Műszaki könyvek
- Művelődéstörténet
- Művészet
- Néprajz
- Orvosi könyvek
- Pedagógia, gyógypedagógia
- Pengős, ponyva
- Politika
- Pszichológia
- Sport
- Szépirodalom
- Szociológia
- Szótárak
- Tankönyvek
- Természetrajz
- Történelem
- Útikönyvek
- Útleírások
- Vadászat, halászat
- Vallás
- Játék, ajándék
- Térképek
- Új kiadványok
Termékajánló