Termék részletek


Az almatárolás biológiai alapjai

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
Az almatárolás biológiai alapjai
  • Az almatárolás biológiai alapjai
  • Az almatárolás biológiai alapjai
3 500 Ft
Az almatárolás biológiája az almatermésűek morfológiai felépítésén, sajátos, klimatérikus légzésváltozással jellemezhető érésmenetén, a hűtött és megváltoztatott összetételű légtérben tanúsított utóérésén alapul. E gyümölcsöknél az érési folyamatok jól érzékelhetően indulnak meg, amelyeknek teljes lefutását azonban tárolástechnológiai eszközökkel lassítani lehet. Miközben arra törekszünk, hogy az alma- vagy körte- utóérését lelassítsuk, a gyümölcs életében olyan változások tűnnek elő, amelyekkel a fogyasztó csak véletlenszerűen találkozik.
A tárolás alatt jelentkező, nem parazitás eredetű káros elváltozások az úgynevezett élettani betegségek komoly kockázatot jelentenek az almatermesztők számára. E betegségek, ha egyszer már jelentkeztek, nem gyógyíthatók. Leküzdésük tehát kizárólag a megelőzésre szoritkozik, és mivel kialakulásuk okát a biológiai rendellenességekben kell keresnünk, tisztában kell lennünk az alma tárolás alatti, illetve az előtti életével.
A tárolásbilógia az almáskertekben kezdődik, a gyümölcs előélete döntő tényező a tárolás sikerében. Az almatermesztők szerte a világon arra törekszenek, hogy jól tárolható almát állítsanak elő, hiszen egész évi munkájuk ellenértékét majd csak a következő év tavaszán - nyarán realizálhatják.
E könyvben foglalt alapismeretek átadásával a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező gyümölcstermesztőket és tárolási szakembereket kívánjuk szolgálni.
  • Szerző/Szerkesztő
    Kállay Tamás, Rozsnay Zsuzsanna
    Kiadó
    A Mezőgazda Kiadó és a Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató és Fejlesztő Közhasznú Társaság közös kiadása
    Kiadás éve
    2010
    Kiadás helye
    Budapest
    Oldalszám
    207
    Nyelv
    Magyar
    Kötéstípus
    fűzött kemény papírkötés
    Állapot
    ISBN
    978 963 286 569 0
    Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    ALMABIOSZ
    Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    740 g/db
Webáruház készítés