Termék részletek


A birodalmak kora

ÚJ
Raktárkészlet: VAN
A birodalmak kora
3 900 Ft

Néhány fekete-fehér ábrával, térképpel illusztrálva.

 • A birodalmak kora, E. J. Hobsbawm új- és jelenkori világtörténetet feldolgozó tetralógiájának negyedik kötete nem az I. világháborút megelőző 40 év eseményeinek pontos történetét adja, hanem a 19. század történelemben játszott szerepét kíséri megmagyarázni, megérte(t)ni és a változó világot e forradalmi átalakulás folyamatában értelmezni. Annak "a hosszú 19. századnak" az olvasmányos, gondolatébresztő újraértékelését olvashatjuk, melyet az egyetemes haladás és civilizáció nevében a liberális középosztályok hoztak létre, s amelyeket a fejlődésben rejlő ellentmondás aztán "furcsa kimúlásra", pusztulásra kárhoztatott.
  Az új kötet szól a béke korszakáról, melyet példátlanul kegyetlen háború követett; a szilárd és virágzó nyugati társadalmak peremén elháríthatatlanul feltámadó lázadásról és forradalomról; a polgári osztályok mélységes identitásválságáról, a hirtelen és váratlanul színre lépő munkásmozgalomról, mely elutasította a kapitalizmust; valamint az újonnan létrejövő középosztályokról, melyek a liberalizmus eszmerendszerére mondtak nemet.
  Viktória királynő, Madame Curie és a Kodak lányok, a vászonsapkák, a golfklubok és melltartók újszerű társadalmi világa éppúgy helyet kapnak a szerző meggyőző történelmi interpretációjában, a könyvtárnyi szakirodalmon alapuló ismeretanyagban, mint Nietzsche, Carnegie, William Morris vagy Dreyfus kapitány. És a politikai analfabéta terroristák, akik egyike világháborút robbantott ki. Ami egyébként őt magát lepte meg a legjobban, de amin - visszanézve a birodalmak korát - senki nem lepődhet meg.

 • Alcím
  1875-1914
  Szerző/Szerkesztő
  Eric Hobsbawm
  Kiadó
  Pannonica Kiadó
  Kiadás éve
  2004
  Kiadás helye
  Budapest
  Nyomda
  Szekszárdi Nyomda
  Oldalszám
  382
  Fordító
  Baráth Katalin
  Nyelv
  magyar
  Kötéstípus
  fűzött kemény papírkötés
  Állapot
  Jó.
  ISBN
  963 9252 92 1
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  HOBBAW
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  750 g/db
Webáruház készítés