Termék részletek


A Babilóniai Talmud

Raktárkészlet: NINCS
A Babilóniai Talmud
5 200 Ft
Nincs raktáron

Második kiadás, kibővítve a  Kereszténységről a Talmudban című tanulmánnyal.

A nyomda neve nincs feltüntetve.

 • "A Talmud egy évezred szellemi munkájának enciklopédikus összefoglalása, s több mint egy évezred zsidóságának úgyszólván egyedüli lelki tápláléka." (Guttmann Mihály, az Országos Rabbiképző Intézet egykori rektora)

  A Talmud a zsidó vallás, a zsidó jog, a zsidó kultúra legendás alkotása, mely magyar nyelven nem hozzáférhető. Ebben a kötetben a laikus nagyközönség szemében ma is misztikusnak, titokzatosnak tetsző csodálatos szellemi alkotásból a tudós főrabbi, Domán István válogatott ki meghatározó részleteket, lefordította, és magyarázatokkal látta el - elérve, hogy így közelebb kerüljünk az emberiség történetében fontos szerepet játszó műhöz.

  "Domán István munkája ... sikeresen járul hozzá, hogy lebontsa mindama misztikumot, amelyet a középkortól kezdve gyakran rágalmakból, ferdítésekből és félreértésekből származóan vontak a Talmud köré. Ily módon az egyetemes művelődéstörténet tekintetében is jeles mű, amelyet Domán István sokévi tudós-fáradságos munka után az olvasó kezébe helyez. Bizton reméljük, hogy műve a szakemberek és az érdeklődő olvasók széles körének elismerésével fog találkozni. (dr. Schweizer Jüózsef főrabbi)

 • Alcím
  Részletek, kommentárok magyarul
  Szerző/Szerkesztő
  Domán István
  Kiadó
  Ulpius-ház Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2007
  Kiadás helye
  Budapest
  Oldalszám
  374
  Fordító
  Domán István
  Nyelv
  magyar, héber
  Kötéstípus
  fűzött papírkötés
  Állapot
  ISBN
  978 963 2540 84 9
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  BABTALM
  Tömeg
  380 g/db
Webáruház készítés